Dags för Emmaboda 2009



Jag kommer att försvinna ett tag igen. Denna gång till Emmaboda som förväntas bli den bästa musikaliska upplevelsen på kvartal! Här är fantastiska bokningar jag kommer att se ståendes (tredje) längst fram.

2MANYDJS
Remixkollektivet 2ManyDJs består av rockbandet Soulwax som med helt sjuklig skicklighet levererar dunk. En headliner som man absolut inte vill missa. Egentligen är jag inget jättefan av deras musik, men det kommer ändå att bli fantastiskt att se dem i aktion.
MGMT - Kids (Soulwax Remix)

LATE OF THE PIER
Underbart konstig glampop/electrorock.. eller när jag tänker efter känns en kategorisering av Late of the Pier ganska irrelevant! Fantastiskt bra var de i alla fall när jag såg dem på Debaser i Stockholm i höstas och jag förväntar mig mer i samma klass!
Late Of The Pier - The Bears Are Coming

THE BLOODY BEETROOTS
Också ett band som jag redan har sett en gång. Maskerade män som spelar trasig electro vill man inte missa!
The Bloody Beetroots - Awesome (Feat. The Cool Kids)

METRONOMY
Är du på Emmaboda och missar metronomy bör du kölhalas! Electropop med en hel del nördiga inslag och framför allt blinkande bollar. Väldigt väldigt bra när jag såg dom i våras.
Metronomy - The End of You Too

BOYS NOIZE
Kanske den akten jag ser fram emot mest under Emmaboda. Den hårdaste, mest pumpande och kanske bästa dansmusiken man upplever just nu.
Boys Noize - Jeffer

AEROPLANE
Aeroplane gör melankolisk house som är som gjord för sommrar. Mycket förväntas av den här duon efter fantastiska låtar som Whispers och remixer till Paris av Friendly Fires och Electric Feel av MGMT. 
Aeroplane feat. Kathy Diamond - Whispers

DOES IT OFFEND YOU, YEAH?
Mest för att det känns lite som en guilty pleassure. We Are Rockstars är en galen låt och jag tror att detta electrorockband kan låta bra live.
Does It Offend You, Yeah? - With a Heavy Heart (I Regret to Inform You)

Cravings för HEALTH

Jag blev idag helt till mig när jag såg detta på det amerikanska oljudsbandet HEALTHs hemsida. 
Inte nog med att de släpper en ny skiva i september, de erbjuder också skivan, nedladdning, en tröja, en tygpåse, knappar och ett klistermärke (när hade man senast nytta av ett klistermärke egentligen, men ändå) för 35$. Ojojoj vilket köpbegär jag plötsligt fick. Kolla här:  HEALTH//FASHION



Debutskivan från HEALTH var mycket bra. Svår, men fortfarande var den väldigt lyssningsvärd! (Glöm inte att alltid stava HEALTH med versaler förresten)

HEALTH (officiell hemsida)

HEALTH - Die Slow

HEALTH - Lost Time (Pictureplane Rmx)

HEALTH - CRIMEWAVE

HEALTH - Tabloid Sores (Nosaj Thing Remix)

essentiellt

Nu uppdaterar jag dåligt, men jag skyller allt på min ansiktsbehåring. Jag försöker odla så mycket skägg jag kan på en vecka vilket krävs enorm koncentration och därför tar andra delar av livet skada. Typ.



Här är i alla fall saker som händer:

Bag Raiders släpper en ny EP till låten Shooting Stars. Låten i sig är inte jätteintressant, men remixerna på EPn är desto mer spännande. För vad sägs om remixer av bl a Shazam och Siriusmo? Jag väntar hur som helst med spänning för att få höra allt.
Bag Raiders - Shooting Stars (Shazam Dub Mix)

www.myspace.com/bagraiders  

//




Förresten är också franska houseartisten Brodinskis nya mix för Bugged Out! väldigt väldigt bra. Helt klart värt att leta upp och lyssna på då det håller samma klass som Boys Noize mix för Bugged Out!

Buraka Som Sistema - Aqui Para Voces (Brodinski Rmx)
Klaxons - Its Not Over Yet (Brodinski Remix)

www.myspace.com/brodinskimusic  

//

Snart är det dags för Emmabodafestivalen förresten. Ojojoj vad det kommer bli bra. Längtar verkligen efter att få se Boys Noize, Late of the Pier, Metronomy, Aeroplane, The Bloody Beetroots, Does It Offend You? Yeah!, 2ManyDJs m.m.

Nytt Friendly Fires

Kiiiiiiiss ooooof Life! Friendly Fires nya singel låter som den perfekta sommarlåten som borde spelas ungefär överallt, men som lär spelas typ.. väldigt sällan. Men håll koll du och lyssna in dig på låten!




Här är också videon som helt klart håller god Friendly Fires klass.
http://www.mtvmusic.com/friendly_fires/videos/411707/




Nya EPn av Strangelets där Sebastien Tellier remixas är också oerhört oerhörd.
Sebastien Tellier - Kilometer (Strangelets Remix)
Sebastien Tellier - Sexual Sportswear (Strangelets rmx)


En god natts sömn




ZZZ - Lion (Breakbot Remix)

ZZZ - Lion (Bag Raiders Remix)

Dev

Briljanta Test Icicles följdes helt klart upp väl av Dev Hynes soloprojekt Lightspeed Champion som mottog mycket positiv kritik förra året för debutskivan. Dessutom är han antagligen den coolaste personen som har mer än ett ben. En ny låt vid namn Heavy Purple finns gratis om man registrerar sig på hans hemsida. Den bör ni absolut kolla upp!

www.lightspeedchampion.com


Lightspeed Champion on MySpace Music - Free Streaming MP3s ...

Och för utbildningens skull:
TEST ICICLES on MySpace Music - Free Streaming MP3s, Pictures ...

Purexed

En oerhörd oerhörd video har vi här! Riktigt snygg video till en fantastiskt bra låt! Låter som Hip eller Hop typ.

P.O.S. - Purexed





Och mer från Boys Noize ljuvliga samling av musik. Hoppas Boys Noize spelar lite av detta på Emmabodafestivalen (det börjar närma sig nu). Stäng inte av videon innan 1 minut för då missar du nånting!
 
D.I.M. & TAI - Lyposuct

Mycket pokemonnamn

Nu har jag varit usel på att uppdatera igen. Gaaah. Titta strängt!

Men Mew har det lyssnats mycket på från mitt håll. I väntan på nya skivan med ett otroligt långt namn lyssnar jag igenom EPn No More Stories som verkligen är en resa.

Mew (band) - Wikipedia, the free encyclopedia





Hypade Giuseppe har också släppt en ny EP vid namn Lamu. Minimalistisk electro från skivbolaget Astor Bell som man bör ha koll på. Finns att skaffa sig gratis på hemsidan. >>>>> Lamu <<<<<

Helige ande!


Holy Ghost är bra! Det har redan tagits upp. De blir dessutom bättre och bättre. Om du tvekar så ta och ladda ned nya I Will Come Back remixad av Classixx gratis på Green Label Sound. Väldigt housig, sommrig och trevlig.

BIPPP


Jag letade upp den mest omotiverade samlingsskivan för ett tag sedan. Kommer någon ihåg vågen av fransk synth wave 79-85? Se där... Den hade jag i alla fall ingen koll på alls, men efter lyssnande på skivan hittar man riktiga guldklimpar! Kolla upp skivan på något sätt tycker jag!

BIPPP  French Synth Wave 1979 - 85

BIPPP on MySpace Music - Free Streaming MP3s, Pictures & Music ...


trois dans les WC - Contagion

Deux - Game And Performance

Fancy pattern


Bilden och titeln är helt irrelevanta för hela inlägget om jag ska vära ärlig, men här är färgfull musik som är ganska ny:




Jungle/Ghetto. Tydligen var skivan efterlängtad av många. Ärligt talat hade jag ingen aning om varför innan jag hörde den. Den här låten är tuung.
Major Lazer - Hold The Line

Mew är tillbaka med EPn No More Stories. Den här typiska Mew låten är höjdpunkten från den lite svåra men åååh så bra EPn.
Mew - Repeaterbeater

New Wave-Funk som jag gärna sett om jag varit på Arvikafestivalen.
Poni Hoax - Antibodies

Den här låten är så enorm så att jag inte vet hur jag ska formulera mig. <3 Siriusmo och allt den geniaaaala DJn åstadkommer med ljudvågor. 
Siriusmo - High Together 

Franskt? Franskt!

Här är en ingrediens till receptet bra dansmusik: var fransk!
Om du upplever en glipa när Daft Punk jobbar på en ny skiva så bör du ta del av det här! Tillhör det briljanta skivbolaget Kitsuné.

Om du har rikrigt bra koll ska du också veta att Etienne de Crecy var långt före Killers med sin ljusvägg live!


Etienne de Crecy - Out Of My Hands

Etienne De Crecy - Funk

Etienne De Crecy - Am I Wrong

 

Jag tar åter och försvinner bort ett tag. Kan jag så ska jag försöka blogga när jag är borta. Om nån undrar vart jag är så är svaret att jag kommer vara missanpassad på en plats med kodordet: stek.


Produkt av joggingtur

Om man inte känner sig tillräckligt motiverad till att träna inför sommaren för att se... redo ut så kan man ju försöka rädda upp situationen nu under sommaren. Helt klart joggar jag under sommaren istället för inför den! Som alltid behövs det dock en bra spellista, och om man inte har en bra lista så går det lätt att trycka på blanda spår och kanske komma fram till någonting smart om musiken man lyssnar på. Till exempel så lär man sig till nästa gång vilken musik som faktiskt går att jogga till. 

Det här är det jag kom fram till av min löparsession med blandade spår:

1. Jogging + (PUZIQUe - Don't Go) = Funkar ju riktigt bra det här. Boys Noize sammarbete med D.I.M. är som gjoord för detta!
2. Jogging + (Still Flyin - Following the Itinerary) = Nja, inte riktigt rätt, men det är inte så "ojoggingvänligt" att jag byter spår!
3. Jogging + (Crystal Castles - Love And Caring) = Svårt här. Man känner sig lite hjärndöd, och det hjälper kanske kroppen att anstränga sig extra... kanske.
4. Jogging + (New Young Pony Club - The Get Go) = Funkar oerhört bra! Vad hände egentligen med detta band?
5. Jogging + (Crystal Castles - XXZXCUZX Me) = Underbart! Jag känner mig dum i huvet när jag lyssnar på det här. Det går riktigt lätt att springa!
6. Jogging + (Van She - It Could Be The Same (Van She Tech Remix) = En helig kombination!
7. Jogging + (Man Like Me - London Town) = Lite för långsamt, men vatusan? Nu är jag peppad från förra låten och orkar inte riktigt byta.
8. Jogging + (Ladyhawke - Paris Is Burning) = Absolut bra!


Och för guds skull, smsa och jogga inte samtidigt!

Colourless Colour

Little Boots försök till att göra musik i Gary Newmans anda med sin debutskiva lät mest som Madonna blandat med polka. Med andra ord var det en riktig besvikelse efter all hype som byggts upp. Men! Då blir jag desto lyckligare när La Rouxs på ett briljant sätt får 80-talet att låta bra igen. Självbetitlade albumet är helt otroligt och är ett givet köp när den släpps senare i sommar! Inget ont om Ladyhawkes ganska liknande musik, men La Roux är sååå mycket bättre.

Bästa låten på La Rouxs skiva:
La Roux - Colourless Colour

La Roux - I'm Not Your Toy



Mer 80s av Golden Silvers 

RSS 2.0