Nödvändigt i augusti



Detta är spellistan som är vital att lägga på  minnet om man vill hänga med. Ett par viktiga skiv/ep-släpp har gjort juli/augusti till en fröjd för den intresseerade! Nytt från bland annat Metronomy, Bombay Bicycle Club och Simian Mobile Disco definierar extasen. 

Jag har ett minne av en ny låt när Metronomy spelade på Emmaboda. Kul med nytt material! Och ännu roligare blir det när det faktiskt släpps inspelat. Nya EPn Not Made For Love tar delvis ljudet tillbaka till Metronomys första skiva vilket känns väldigt roligt och bra.
Metronomy - What Do I Do Now? <3!
Metronomy - Not Made For Love
Metronomy - Do The Right Thing
Metronomy - What Do I Do Now (Ebola Remix)

Bombay Bicycle Clubs debutskiva I Had The Blues But I Shook Them Lose innefattar inte vanlig indiepop. Det här är djupare och mycket kreativare. Avsaknaden av "utfyllande" låtar gör skivan till en av årets starkaste och mest imponerande. Inte minst är det ångestfyllda Autumn som står ut med skrikande oljud i bakgrunden. 
Bombay Bicycle Club - Autumn
Bombay Bicycle Club - Magnet

Här är ett extraordinärt albumspår från Simian Mobile Discos senaste försök. Även om skivan delvis är en besvikelse så finns ändå en del av Simians karakteristiska hittar. 
Simian Mobile Disco - Bad Blood (feat. Alexis Taylor)

Rymden blev cool igen
Stephen Hellm - Space OK


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0